Innokas!-robotiikka- ja pelikilpailu

Hei kaikki!

Viime viikolla meillä oli ilo olla osana Innokas!-verkoston järjestämässä vuosittaisessa pelikehitys- ja robotiikkakilpailussa Lappeenrannassa. Tai no, pelikehitys oli kilpailussa uusi mutta pysyvä lisä. Meidän roolinamme oli tukea pelikehityskilpailua ja toimia sen tuomareina, sillä kilpailu oli osa Game Development World Championship-tapahtumaa, jota järjestämme.

Pelien laittamista esittelykuntoon ensimmäisenä kisapäivänä

Pelien laittamista esittelykuntoon ensimmäisenä kisapäivänä

Pelikilpailun nimi oli Game it Now!, ja pelit jotka kilpailuun lähetettiin löytyvät tämän linkin takaa. Kilpailussa oli kolme kategoriaa. Ensimmäinen Scratchilla tehdyille peleille, “Junior Track” Gdevelopilla ja Unityllä tehdyille peleille sekä kolmas kaikille peleille, mutta yleisön äänestyksellä valittuna heidän suosikkinsa. Kilpailukategorioiden voittajat olivat seuraavat:

Myös muut kilpailun pelit olivat hienoja, eikä tuomarina toimiminen ollut todellakaan helppoa. Paikalla oli myös erittäin hieno ja toimiva arcade-kabinetti jonka avulla yhtä peleistä pelattiin, ja suuri osa Scratch-kategorian tiimeistä oli tehnyt myös hienon mainosjulisteen pelistään. Paikalla ollut yleisö pääsi myös testaamaan kaikkia pelejä ja antamaan kehittäjille palautetta.

Retroboys-tiimin arcadekabinetti

Retroboys-tiimin arcadekabinetti

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli todella hieno, ja oli ilo olla osana sitä. Ensi vuonna uudestaan!

Ystävällisin terveisin Tampereelta,

Leevi Rasila
Projektipäällikkö
Viope.

Lappeenrannassa oli myös useita muita osakilpailuita, kuten vaikkapa legorobottien ohjelmointia!

Lappeenrannassa oli myös useita muita osakilpailuita, kuten vaikkapa legorobottien ohjelmointia!

Leevi Rasila