Jarkko Aho & Kuinka aloitan osakesijoittamisen?

Jarkko Aho toimii opettajana Viopen järjestämällä kansalaisopiston kurssilla: Kuinka aloitan osakesijoittamisen?. Hänellä on pitkä kokemus kouluttajan ja valmentajan tehtävistä sijoittamisen, yritystalouden, liiketoiminnan kehittämisen ja muiden liiketalouden osa-alueiden parista. Aho on myös kirjoittanut kolme sijoituskirjaa (Laatuguru, Arvoguru, Pikkuguru) ja nykyisin hän toimii myös kolumnistina mm. Kauppalehdessä ja Sijoitustiedossa. Sijoittamisen saralla Aho tunnetaan alun perin Random Walker -blogista, jota hän on pitänyt vuodesta 2008 alkaen.

Oman sijoitustoimintansa ensiaskeleet Aho otti vuonna 2001, jolloin mielenkiintoinen harrastus vei juuri opintojaan aloittelevan teekkarin mennessään. Hän valmistui tuotantotalouden diplomi-insinööriksi vuonna 2006, jonka jälkeen teki yli kymmenen vuoden uran logistiikka-alalla erilaisissa päällikkötehtävissä ennen siirtymistä päätoimisesti kouluttamisen ja sijoittamisen pariin.

Kuinka aloitan osakesijoittamisen?

Tämä Jarkko Ahon vetämä kurssi on suunnattu ensisijaisesti sijoitusharrastuksen aloittelijoille. Pääasiassa kurssin opiskelijat ovatkin sijoittamisen aloittamista harkitsevia tai jo vähän aikaa sijoittaneita. Mukana voi kuitenkin olla myös kokeneempia sijoittajia, jotka haluavat vahvistaa sijoittamisen tietoperustaansa. Kurssi on hyvin monipuolinen kattaus osakesijoittamisen perusteita, ja kurssin loppua kohti myös kokeneemmat sijoittajat saavat varmasti uusia ajatuksia omaan sijoitustoimintaansa.

Kurssi jakautuu kuuteen tunnin mittaiseen webinaariin, jotka Aho pitää Viopen alustan kautta. Webinaarien aikana hän opettaa sijoittamisen teoriaa ajankohtaisia käytännön esimerkkejä unohtamatta. Käsiteltävät aiheet liittyvät sijoittajan toimintaympäristöön (rahoitusmarkkinoihin), sijoitussuunnitelman laatimiseen, sijoittamisen periaatteisiin, sijoitustyyleihin ja -strategioihin sekä sijoitusprosessiin ja yritysten analysointiin. Jokaisen webinaarin jälkeen opiskelijat tekevät käsiteltyyn aiheeseen liittyvät tehtävät alustan kautta. Aho on rakentanut alustalle opintopolun, jota seuraamalla opiskelija voi laajentaa osaamistaan. Opintopolun aineistoihin tutustuminen yhdessä webinaarien kanssa antaa parhaat eväät oman sijoitustoiminnan aloittamiseen.  

Aho opettaa kyseistä kurssia nyt jo toista syksyä peräkkäin ja hänen kokemuksensa siitä ovat todella hyvät.

“Opiskelijat ovat innostuneita ja motivoituneita. Toisaalta en ole yhtään yllättynyt, kun huomioidaan opettamani aiheen tärkeys meidän jokaisen elämässä. On hienoa, että niin moni on kiinnostunut ottamaan omat raha-asiansa haltuun ja päättänyt alkaa opiskella sijoittamista.”

Aho korostaa, ettei sijoittaminen ole salatiedettä eikä välttämättä vaadi suuria pääomia, vaan ainoastaan suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja kylmiä hermoja hötkyilyn välttämiseksi. Osakemarkkinoilla kukaan ei takaa suuria tuottoja, mutta todennäköisyydet vaurastumiseen ovat erinomaiset.

“Opettajalle paras hetki on se, kun huomaan opiskelijan oivaltavan nämä sijoittamisen perusasiat.”

Viopen alustan tarjoamat mahdollisuudet

Aho on ollut myös erittäin tyytyväinen Viopen alustaan kurssilla. Hän haluaakin erityisesti nostaa esille alustan helppokäyttöisyyden. Alusta ohjaa opiskelijoiden etenemistä teoriaosuudesta toiseen ja tehtäviin vastaaminen onnistuu kätevästi teoriaosuuksien sisältöjä hyödyntäen. Alusta tarjoaa myös hyvän keskustelumahdollisuuden opiskelijoiden kanssa ja Aho onkin päässyt vastailemaan moniin opiskelijoita askarruttaviin kysymyksiin. Opiskelijat, jotka eivät pääse mukaan live-webinaareihin, voivat katsoa videotallenteen oman aikataulunsa mukaisesti.

“Alusta tarjoaa opiskelijalle joustavan ja helpon tavan perehtyä osakesijoittamisen mielenkiintoiseen maailmaan.” 


Viope Education perustettiin vuonna 2001. Viope on johtava edelläkävijä moderneissa, tekoälyllä tuetuissa blended learning -ratkaisuissa ja tarjoaa pakettiratkaisuina verkko-opiskelualustat, laajan sisällön, ammattitaitoiset opettajat ja älykkäät työkalut. Paketteja käytetään muun muassa korkeakoulututkinto-ohjelmissa, polkuopinnoissa ja erilaisissa työelämän taitokoulutuksissa.

Mika Lackman