Code Now! Python AI -ohjelmointikoulutus

Viopen ja Valmennuskeskus Publicin yhteistyöllä toteutettu ohjelmistokoulutus Code Now! Python AI on parhaillaan käynnissä Oulussa. Koulutus alkoi toukokuun alussa ja jatkuu kesäkuun loppuun asti.

Koulutus toteutetaan kokeneiden alan kouluttajien toimesta ja edistyneimpiä tekonologioita hyödyntäen. Sovellamme koulutuksessamme sulautuvaa oppimista, joka sopii erinomaisesti digitalisaatiota hyödyntävien yritysten toimintafilosofiaan.

Ohjelman tavoitteena on Python-ohjelmointikielen ja koneoppimisen perusteiden omaksuminen. Käytännön pääpaino on Python ohjelmointikielen opiskelussa ja koneoppimiseen liittyviin Python kirjastoihin tutustumisessa.

Koulutukseen jälkeen osallistuja:

• hallitsee Python ohjelmointikielen perusrakenteet

• hahmottaa koneoppimisen keskeisiä toimintamalleja

• on tutustunut Python ohjelmointikielen koneoppimiselle tärkeisiin kirjastoihin

• ymmärtää tekoälyn hyödyntämiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä

Tekoälyn ja koneoppimisen kautta yritykset voivat nopeuttaa päätöksentekoa, tehostaa prosessejaan ja parantaa laatua sekä vähentää inhimillisen virheen mahdollisuuksia. Tekoälyratkaisuja voidaan soveltaa lähes missä tilanteessa tahansa, tärkeää on kuitenkin ymmärtää ratkaisumenetelmien reunaehdot sekä pohtia tekoälyratkaisujen etiikkaa ennen kuin ryhtyy toden teolla niitä hyödyntämään.

Ohjelmistoalalla on jatkuvasti lisääntyvä kysyntä tekoälyä osaavista ohjelmistokehittäjistä. Tästä johtuen kurssiin on sisällytettynä myös uraohjausta, mikä osaltaan auttaa osallistujia työllistymään koulutuksen jälkeen entistä paremmin alalle.


Viope Education perustettiin vuonna 2001. Viope on johtava edelläkävijä moderneissa, tekoälyllä tuetuissa blended learning -ratkaisuissa ja tarjoaa pakettiratkaisuina verkko-opiskelualustat, laajan sisällön, ammattitaitoiset opettajat ja älykkäät työkalut. Paketteja käytetään muun muassa korkeakoulututkinto-ohjelmissa, polkuopinnoissa ja erilaisissa työelämän taitokoulutuksissa.

Mika Lackman